>

Tuesday, 2 February 2016

2016 ! NEW YEAR , NEW LIFE

Hello, I'm back! and now my age turn to 20. Macam dah tua rasanya bila masuk 20 ni. Haha. Disebabkan bosan yang amat sangat, tetiba teringat blog yang dah lama berhabuk ni. Update apa yang patut. Skunx ni aku tengah praktikal. yess . I'm intern >.< . Blog ni aku buat macam diari je. Haha. Sebab aku tahu ta de siapa yang baca. kahkah. Ok. Cakap pasal boyfriend, aku bersyukur sangat sangat. Dapat jumpa lelaki yang terbaik dalam hidup aku selain dari family :). Bila kita rendha dengan apa yang berlaku, Inshaa Allah , Allah akan menggantikan dengan yang lebih baik. Apa yang aku harapkan pada tahun 2016 ni, akan menjadi lebih baik dari sebelumnya. Dan aku akan mencapai target dan azam aku selama ini. Amin :)

Tuesday, 22 July 2014

talam dua muka

Dah lama ta update blog. So, sementara nak buat folio ni, update la sekejap. huu . Sambil menyelam minum air. Ok. Abaikan status aku n widget daisypath tu. Itu dah lama. Aku malas nak tukar balik. Dah lama putus dah. 1/5/2014 tarikh aku putus. Lagi berapa hari je lagi nak genap setahun. Cehh. Kononnya la. Talam dua muka. Layan aku bukan main baik lagi, tapi sejak aku bagi kebenaran dia cari bestie, bukan main lagi. Layan aku pon dah macam apa je. Bestie dia pon over semacam. Be matured la kononnya. Nasihat orang, tapi diri sendiri like a child. huh . pleasee ok. Ta pe la. Abaikan je la pasal dia. Malas nak ingat balik. Buang masa je. Baik fokus pada pelajaran lagi baik. Ok la, nak buat folio. byeee :)

Friday, 21 March 2014

SPM, SPM !

holla, rajin pulak aku nak tulis blog ni. Hee. Semalam merupakan hari di mana keputusan SPM keluar. Sebagai batch 96, aku bangga sebab tahun ni gred meningkat. hehe . Tahniah. woooo! excited pulak. haha. Tapi yang sedihnya, aku tak dapat merasai suasana SPM. Ye la, kv kan. Pape pon, tahniah kepada sesiapa yang dapat straight A dan keputusan cemerlang. Bagi aku, SPM tu penting sebab ia menentukn masa depan kita. SPM cemerlang, kerja pon bagus lah kan. Untunglah. Jealous kita. Haha. Ta pelah, tunggu graduate nanti. Dapat baling topi sambil pegang sijil, bestnya! Lepas SPM, tentulah sambung belajar atau kerja. Tapi kalau aku, kerja terus. Ye la, dapat duit kan. Ching ching $_$ . Tapi lebih baik sambung belajar, ye la, lebih tinggi pembelajaran, lebih tinggi pangkat kerja. pheww. haha. Oklah, sampai di sini sahaja. byeee :)

Tuesday, 18 March 2014

novel, novel, novel !

Assalamualaikum! ok , now aku nak update pasal novel pulak. Hehe. Dulu aku ta de la kemaruk sangat nak baca novel ni. Baca untuk mengisi masa lapang je. Tapi sekarag dah jadi hobi pulak. Huu . Sampai sekolah un bawak novel walaupon tebal. Haha. Saje memberatkan beg. Novel aku ta de lah banyak sangat macam korang. Adalah dalam 20 novel je. Kawan aku lagi banyak kowt. Lebih 50. Tapi aku ta heranlah sebab dia dari sekolah rendah dah baca novel. haha. Hebat ta hebat la. haha . nanti aku akan update bila ada novel baru . Meh aku senaraikan novel apa yang aku ada :

1. My love playgirl
2. Ingat janji kita
3. Suami aku ustaz
4. Aku, dia & .com
5. Takut kahwin
6. Chan Rak Ter ... Aku cinta kamu
7. Episod cinta
8. Akhirnya aku kahwin!
9. Pengantin ekspress
10. I'm mrs.kertu
11. Cinta ke 2
12. Berikan aku bahagia
13. Bukan kerana aku tak cinta
14. Projek memikat suami
15. Isteri untuk disewa
16. Suami aku pemalu
17. Dia... isteri luar biasa
18. Cantiknya si comot
19. Mas kahwinku RM 22.50
20. I love you, stupid!
21. Papa nak menantu
22. Suamiku Mr.Blind
23. Cik Blur dan Encik Ikhlas


Tuesday, 11 February 2014

I'm back !

Bila tengok orang punya blog, terasa nak update pulak. Hehe. Aku tengok orang lain punya blog tulis bukan main panjang lagi, tapi aku sikit je. Yela, tulis pnjang pajang nanti orang malas nak baca kan. Macam aku la. Haha. Tengok blog orang, bila panjang sikit, scroll je yang mampu. Hee. Tahun ni tahun 2014. Banyak kenangan walaupun baru bulan 2. Yela, pasal kawan aku. Dulu kiteorang berempat sahaja. Lepas tu berlima.  Tapi takut juga sebab yang lagi sorang tu kira macam tinggalkan kawan yang dia dah rapat dulu. Takut kawan dia ingat kiteorang perampas kawan. Then, now, kawan aku buat hal pulak. Ada saja yang tak kena. Entah lah, memang aku ni pendiam sebab aku malaz la nak cakap. Yela, takut ada orang terasa dengan perakapan kita ke apa kan. Sebab tu aku malaz nak cakap. Lebih baik jadi pendiam daripada jadi mulut becok. Entahlah, kalau oleh, aku nak macam dulu. Tak nak dah gaduh gaduh ni. Tak de guna pon. Ok la, penat pulak nak tulis panjang panjang ni. byeee :)

Tuesday, 21 January 2014

Rainbow cookies !

dah lama ta update blog. Dah berhabuk dah pon. Tiup sikit. *fuhhh*. Ok, now tahun baru, sem baru. Orang 18 tahun, kerja, sambung belajar, tapi aku? still sekolah lagi. Sedih T.T . Tapi ta pe. Hidup mestilah berjuang. Haha. Now, aku tengah mengidam rainbow cookies. Bukan mengidam sebab mengandung ok. Just kempunan je. Punyalah carik merata tempat sampai berpeluh peluh. Eh, peluh? tipu je tu. Haha. Penat kowt carik. Kalau ada pun COD je. Haihhh. Nangis aku. Haha. Tengok rainbow cookies ni, terliur tekak aku. Lagipon dia dah trend sekarang. Ramai orang kata sedap. Tu yang nak cuba. Nyummm ~


Wednesday, 19 June 2013

SEM 4 !

Sekarang sudah sem 4 . Makin banyak la folio , dan kerja kerja . Naik pecah kepala hotak aku ni . Diploma la katekan . Macam macam kenangan yang dapat dicipta semasa aku sekolah sini . Rindu pulak dengan sekolah lama . Kawan kawan lama . Series best . Makin naik sem , makin susah la . Blog bidang aku tu pon dah krik krik dah . Haha . Ta de mase nak update . Now , aku dah ade lesen , jyeah :) tapi motor pulak ta de , sedih :( tapi pape pon , lesen yang penting , motor tu boleh beli akan datang , haha . Macam ade duit pulak aku . Ok , now , sekolah pon dah buat kad matrik . Eh , sekolah ? kolej ok . haha . nak tengok kad matrik aku ? lai lai ~


Saturday, 28 July 2012

puasa time !

Miss you lha blog ! da lame ta update . Makin br nmpknye blog . Skunk ni buln pose . Slamat berpuase okays . Time puase , aq kene wat keje bengkel . Bguz sgt la tu kan . Pnat gile la wat keje tu . Tp ta pe , aq sbagai pelajar , kene wat tu sume . Buln puase ni , memg bnyk la bazaar ramadhan . Fuh ! dekat tempat aq sesk woo ! Aq tgk owg laen bely bnyk makanan , tp aq plax , ta tau nk bely ape . Huhu ! Btw , slamat berpuasa !